Home LIFE STYLE Табела: Колку често треба да имате секс според годините

Табела: Колку често треба да имате секс според годините

SHARE

Дали имате премногу секс или премалку?

Веројатно некогаш размислувате или дискутирате на оваа тема со партнерот и пријателите, па знаете да се согласите околу бројката или не.

Но, дилемите сега се разрешени… Истражувањето спроведено на институтот Кинзи открило колку често треба да имате секс, ако се земат во предвид вашите години.

Ова е резултатот:

18-29 години: Во просек 112 пати годишно

30-39 години: во просек 86 пати годишно

40-49 години: во просек 69 пати годишно

Сепак истражувањата на оваа тема не застанаа тука.

Веб страната „Your Tango” спроведе анкета помеѓу читателите што се во брак, за да се дознае минималниот, просечен и идеален број на сексуални активности во период од еден месец.

Минимум: Еднаш месечно

Просек: Еднаш неделно

Совршено: Три до пет пати неделно

РЕКЛАМИ:
Loading...