Home INFO Тажна слика од Венеција – гондолите заринкаа во каналите без вода

Тажна слика од Венеција – гондолите заринкаа во каналите без вода

SHARE

Прекрасниот италијански град деновиве изгледа навистина тажно. Поради осеката и недостатокот на врнежливи денови, нивото на водата е намалено за рекордни 70 сантиметри.
Многу гондоли се заглавени во каналите, а останатиот дел се повлечени надвор од каналите, чекајќи ситуацијата повторно да се нормализира.
Транспортот во моментот е оневозможен, а ова се случува трет пат во релативно краток временски период, еднаш во 2015, во 2016 и сега.
Еве како Венеција изгледа деновиве.

РЕКЛАМИ:
Loading...