Home LIFE STYLE Цел живот погрешно седиме на WC шоља: Еве како треба (видео)

Цел живот погрешно седиме на WC шоља: Еве како треба (видео)

SHARE

Во многу развиени земји седењето на веце-школка во стандардната положба се смета за старомодно и неудобно.

Зад оваа теорија стои подлабока теза, односно дека кога по овој пат ги празниме цревата, влечеме низа болести.

Кога во тоалет седиме на шолјата под агол од 90 степени, правиме страшна грешка за нашиот стомак.

Имено, токму ваквата положба е најнездрава бидејќи на овој начин го блокираме дебелото црево. На овој начин постои ризик за рак на цревата.

Затоа, пак, на агол од 35 степени ситуацијата е сосема поинаква. За да го постигнете тоа, искористете мало столче како помош кое ќе ви стои во бањата.

Погледнете го видеото со инструкции.