Home ЗАБАВА Уникатен розев делфин: Запознајте ја Пинки!

Уникатен розев делфин: Запознајте ја Пинки!

SHARE

Запознајте го Пинки, уникатниот розев делфин.

Овој делфин со години се појвува во водите на Луизијана, а неговата уникатна боја на кожа не дозволува да помине незабележано.

Научниците велат дека Пинки има албино болест, која кај делфините се манифестира со светла боја на кожа, односно не е застапен сивиот пигмент.

Капетанот Ерик Руе, вели дека делфинот во овие води се појавува од 2007-ма година.