Home INFO Важно: Еве колку долго смеете да ги јадете велигденските јајца!

Важно: Еве колку долго смеете да ги јадете велигденските јајца!

SHARE
Фото: pixabay

Секогаш по велигденските празници ни остануваат неизедени бојадисани јајца. Многу често се случува постпразнично болниците да се полни со пациенти кои се прејале или затруле, па важно е да знаеме до кога можат да се јадат бојадисаните јајца.
Тврдо варените јајца поскоро се расипуваат од свежите, бидејки со варењето се измива заштитната мембрана и преку лушпата можат да навлезат бактерии.
Секогаш имајте на ум дека овие јајца во ладилник стојат максимум една недела од варењето.

РЕКЛАМИ:
Loading...