Home LIFE STYLE Внимавајте: Нутелата е канцерогена !

Внимавајте: Нутелата е канцерогена !

SHARE

Компанијата Фереро започна рекламна кампања за да ги убеди потрошувачите дека нивните производи на чело со Нутелата не се канцерогени.

Производителот на Нутела се бори со обвинувањата дека маслото од палма и сремот од лешник можат да предизвикаат рак.

Маслото од палма се наоѓа во стотина производи на компанијата, но Нутела предизвика најбурни реакции.

нутела

Фереро инсистира да го задржи маслото од палма во своите производи, и покрај обвинувањата дека тоа не е безбедно.

„Правењето на Нутела со помош на друго масло би довело до замена на оригиналниот производ, што би значел чекор назад“, изјавил менаџерот на Фереро.

нутела