Home КУЛТУРА Кино Во Берлин проекција на The Hip – Reality Overdrive од Јане Алтипармаков

Во Берлин проекција на The Hip – Reality Overdrive од Јане Алтипармаков

SHARE

Филмот The Hip – Reality Overdrive на режисерот Јане Алтипармаков вечер ќе биде прикажан во Прима Центарот во Берлин.

Направен според идеја на Љубиша Петрушевски, филмот претставува колаж на влијанија од литературата, филмот, сликарството, но и вид внатрешно патување.

Камерата е на Наташа Гелева, за монтажата се задолжени Владимир Петровски Картер, Дарко Стефановски, Димитар Илиевски, а учествуваат The Hip, Ања Илиева и Сања Костовска.

Проектот е во издание на ПМГ Рекордингс.

Проекцијата на The Hip – Reality Overdrive е закажана за 20 часот.

РЕКЛАМИ:
Loading...