Home INFO Во домот чуваат милениче тешко 200 килограми

Во домот чуваат милениче тешко 200 килограми

SHARE

Семејство од Индонезија во својот дом го чува најдебелиот крокодил во светот кој тежи 200 килогрми. Ова милениче секојдневно јаде по 5 килограми месо.
Во 1997 година, 41-годишниот Мухамед Иван ги видел своите деца како си играат со штотуку роден крокодил кој го фатиле рибари на плажата Пангандаран, па одлучил да го купи од нив за мали пари.
Повеќе од 20 години подоцна, овој крокодил пораснал речиси 3 метра во должина и е тежок околу 200 кг.

РЕКЛАМИ:
Loading...