За ФИБА повеќе не сме ФИРОМ!

  SHARE

  Интернационалната кошаркарска федерација ФИБА ја избриша кратенката ФИР која стоеше до името на нашата земја и сега стои само кратенката МКД.

  За Интернационалната кошаркарска федерација ФИБА повеќе не сме ФИРОМ.

  Оваа спортска организација на својата интернет страница ја избриша кратенката ФИР и сега на местото каде е претставена нашата земја стои само кратенката МКД.

  Ова веројатно значи дека во иднина на сите натпревари кои ќе бидат под капата на ФИБА, Македонија ќе биде претставувана со кратенката МКД наместо ФИРОМ.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Извор: Курир

  РЕКЛАМИ:
  Loading...