Home INFO За непушачи пет дена повеќе одмор

За непушачи пет дена повеќе одмор

реклама:ХитКујна канал

Германски угостител им даде на своите вработени кои не пушат пет дена повеќе одмор од нивните колеги пушачи.

„Претходно, меѓу вработените имаше расправија под мотото” овој повторно ќе оди да пуши”. Тоа не е критикување за ништо, бидејќи кога ќе ги додадете сите паузи за пушење, ќе добиете неверојатно време”, објасни угостителот Хелмут Глас од Нојштад.

Тој вели дека ги ставил своите вработени пред одлука дали да прават редовни паузи за пушење или пет дена повеќе одмор.

Според медиумите, тоа е законски потполно исправно, а неговиот систем наиде на големо одобрување во Германија.

Патем, тој има 12 вработени, од кои пет се пушачи и седум непушачи, исто како и тој.
Еден вработен рече дека ќе престане да пуши поради повеќе денови одмор, но шефот го „улови“ како пуши во подрумот, па мораше да се откаже од неколкудневен одмор.

Готвачот, пак, кој по 15 години сега сака да се откаже од пушењето, сепак храбро се држи до непушачки живот.

РЕКЛАМИ:„ЛОТУЛС - МАКИТА ПРЕЗЕНТАЦИЈА“