Home ЗАБАВА Забележавте дека немате гифови на Инстаграм!? Еве зошто

Забележавте дека немате гифови на Инстаграм!? Еве зошто

SHARE

Гифовите на Инстаграм беа едни од најзабавните и најпопуларните форми кои се користеа како дел од секое „стори“ на оваа социјална мрежа.

Но, Инстаграм заедно со Снепчет одлучи од својот сервис да ги отстранат ГИФ интеграциите откако беа откриени гифови со расистичка содржина.

Првиот расистички ГИФ бил забележан на Снепчет, а набрзо потоа и на Инстаграм.

По овие случувања Giphy ги отстрани сите гифови од социјалните мрежи кои ја превземаа цела одговорност за ситуацијата и упатија извинување до јавноста.

РЕКЛАМИ: