Home ЗАБАВА Занимливости „Зборот на годината“ воопшто не е збор

„Зборот на годината“ воопшто не е збор

SHARE

Универзитетот во Оксфорд секоја година се избира „збор на годината“, кој ги одбележал тековните 12 месеци.

Меѓутоа, годинава „зборот на годината“ не е збор, туку емотикон.

Ваквата одлука е донесен бидејќи емотиконите денес многу често се користат во секојдневната комуникација преку мобилните телефони, чатови и други социјални мрежи.

Оксфорд по спроведеното истражување за најпопуларни емотикони во светот, го избра оној кој значи „плаче од среќа“.

Минатата година за „збор на годината“ беше избран глаголот „vape“, што означува „вдишување и издишување чад од електрични цигари“, кој масовно почнаа да се користат меѓу зависниците на никотин.

Емотиконот „плаче од среќа“ избран за „збор на годината“

РЕКЛАМИ:
Loading...