Home LIFE STYLE Љубов и секс Згодните мажи се позабавни

Згодните мажи се позабавни

SHARE

Едно од непишаните правила во љубовните односи вели дека мажот со смисла на хумор може многу полесно да однесе жена во кревет отколку некој згоден дечко.

Меѓутоа, истражувачите сега веруваат во спротивна треорија.

Жените сметаат дека згодните мажи се позабавни!

Психологот на универзитетот Стирлинг открил дека згодните луѓе, многу често ги перцепираме како забавни.

Истражувањето исто така потврдило дека духовитите мажи, жените најчесто ги доживуваат како секс за една вечер.

Ова е така поради тоа што духовитите луѓе оставаат впечаток на несериозни мажи, кои не се подготвени за врска.

Една теорија тврди дека духовитите луѓе го користат хуморот како сигнал за „парење“, и на тој начин на потенцијалната партнерка и ја покажуваат интелегенцијата и добрите гени.

Втората теорија тврди дека нашата интелегенција и хумор ги користиме за да им покажеме на другите луѓе дека ни се привлечни.

РЕКЛАМИ:
Loading...