Home INFO Освен милионски имот и заштеда, сопругата на Шабан Шаулиќ ќе добива и...

Освен милионски имот и заштеда, сопругата на Шабан Шаулиќ ќе добива и 9600 евра месечно, еве од што!

фото: Instagram/Print screen
реклама:Лето во Банско

Шабан Шаулиќ се погрижил на неговата сопруга Гордана да не и недостасуваат пари по неговата смрт.

Извор близок на семејството Шаулиќ открива дека Гордана секој месец ќе добива чек од 9600 евра.

Имено таа ќе ги наследи двете пензии на својот покоен сопруг, односно онаа во Србија и уште една, аврстриска пензија.

Исто така Гордана ги наследила и авторските права за песните на Шаулиќ.

Српската пензија на пејачот изнесувала околу 1000 евра, а австриската околу 2000 евра, а сумата која ја добивал за своите песни изнесувала 80 000 евра годишно, односно околу 6000 евра месечно.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------