Home INFO Дали денес сте под стрес? Еве како да проверите!

Дали денес сте под стрес? Еве како да проверите!

SHARE

Оваа оптичка илузија открива дали сте под стрес.

Се работи за слика составена од мрежа од шестаголници и виолетова заднина.

Авторите наведуваат дека додека ја гледате сликава, ако таа одредено време мрда и се бранува, тогаш вие сте под стрес.

Доколку, пак, бранувањето не прекинува, вие сте под голем стрес.

Ако и на прв поглед не гледате никакво бранување, вие сте сосем смирена личност.

Автор на овој начин на мерење на стресот е јапонскиот психијатар Јамамото Хашима.

View this post on Instagram

I drew this optical illusion in Adobe Illustrator on September 26, 2016. To create it, I used the effect of Akioshi Kitaoka. This is a white and black stroke on a colored background, this is a white and black stroke on a colored background, which sets in motion the focus of vision and it seems to a person that the details of the image are moving. Japanese psychotherapist Yamamoto Hashima has nothing to do with this picture. Moreover, Yamamoto Hashima does not really exist. Google to help.
А теперь на русском.
Эту оптическую иллюзию я нарисовал в Адобе Иллюстраторе 26 сентября 2016 года. Для ее создания я использовал эффект Акиоши Китаока – это белая и черная обводка на цветном фоне, которая приводит в движение фокус зрения и человеку кажется что детали изображения движутся. Японский психотерапевт Ямамото Хашима не имеет никакого отношения к этой картинке. Более того, Ямамото Хашима не существует на самом деле. Погуглите ради интереса.

A post shared by Yurii Perepadia (@yuryfrom) on

РЕКЛАМИ:
Loading...