Home INFO Еве во кои делови од автомобилот најмногу се задржуваат вируси!

Еве во кои делови од автомобилот најмногу се задржуваат вируси!

реклама:G Natural

Секогаш треба да се трудиме да ја одржиме чиста внатрешноста на автомобилот, а ова е особено нагласено во периодов.

Експертите потврдуваат дека воланот, менувачот, копчињата,седиштата и кваките на вратите се местата во секој автомобил кои најчесто се допираат со рацете и за кои е потребна редовна дезинфекција.

Лекарите тврдат дека токму на овие површини најчесто се задржуват вирусите, меѓу кои и ктуелниот, коронавирус.

Тие потенцираат дека и детското седиште во автомобилот припаѓа во оваа критична група.

Поради ова, потребна е секојдневна дезинфекција со хируршки алкохол на овие шест точки во автомобилот, а принципот на чистење е едноставен: избришете ги површините со крпа натопена со алкохол, или, пак, испрскајте ја внатрешноста на возилото со алкохол, а потоа избришете ја со сува крпа.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------