Home INFO Фантастичен тест за вид: Кого вие гледате на оваа слика?

Фантастичен тест за вид: Кого вие гледате на оваа слика?

реклама:G Natural

Чие лице гледате на сликата?

При нормална оддалеченот од компјутерот би требало да го видите лицето на научникот Алберт Ајнштајн.

Сега, лесно замижете и оддалечете се од мониторот гледајќи понатаму во истиот. Ја забележувате ли можете сега дивата Мерлин Монро?

Монро-Ајнштајн хибрид дуплата слика е дело на доктор Ауде Олива од престижниот американски МИТ универзитет, направена за „New Scientist“ списанието.

На фотографијата би требало јасно да го видите Алберт Ајнштајн, но затоа што се работи за оптичка илузија кратковидите луѓе ќе ја видат и Мерлин Монро.

Доколку го гледате Алберт додека гледате од нормална оддалеченост во екранот – имате нормален вид.

Ако пак од нормална оддалеченост во екранот ја гледате холивудската дива, вие сте кратковидни и веројатно би требало да носите очила или контактни леќи.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------