Home INFO Грчката полиција ги исфрли малолетниците од проекциите на „Џокер“

Грчката полиција ги исфрли малолетниците од проекциите на „Џокер“

реклама:4U PHARMA

Во Грција на големо се дебатира дали поицијата минатиот викенд правилно постапила што ги извадила малолетниците од кино салите во Атина каде што се прикажувал филмот „Џокер“.

Имено овој блокбатер носи ознака „само за возрасни“ заради насилните сцени, а некои родители и покрај тоа сепак ги внеле своите малолетни деца на проекциите.

До интервенција на полицијата дошло откако службеници од Министерството за култура ги пријавиле малолетниците присутни во кината каде што биле присутни и тие.

Во Грција филмот „Џокер“ е забранет за помали од 18 години.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------