Home INFO Интересен тест: Проверете дали имате машки или женски мозок

Интересен тест: Проверете дали имате машки или женски мозок

реклама:Велигден со Стаф

Tест со прстите:

Не размислувајте многу. Спојте ги рацете, така што ќе ви се преплетат прстите.
Кој палец ви е горе, врз другиот?

raka test

Ако сте маж веројатно е дека горе ќе ви биде левиот палец, а доколку сте жена -десниот.

Сега раширете ги рацете. Ако сме машко вториот прст би требало да ви е помал од предпоследниот, доколку сте жена – еднакви.

Откако се тестиравте и дознавте каков мозок имате, ќе раскажеме за една друга поделба на луѓето, малку покомплексна.

Професор Сајмон Барон Коен кој го изучува мозокот на Кембриџ смета дека луѓето се делат во две групи, во текот на еден спектар од „програмирани“ до „емотивни“.

Првите ги сакаат фактите и честопати се занимаваат со компјутери и сметководство, додека емотивците повеќе ги интересираат социјалните навики.

Колку добро ги проценувате емоциите, во тој случај?

Што говорат очите:

Погледнете ги овие очи и проценете кој поглед, какви емоции издава.

test

А 1. Срам, 2 Вина, 3. Мечтаење, 4. Грижа

B. 1. Сомнеж, 2. Приврзаност, 3. Игра, 4. запрепастеност

C 1. Извинување, 2. Пријателство, 3. Непријатност, 4. Обесхрабреност

D 1. Паника 2. Неверување 3. Депресија 4. Интересирање

 

 

 

Точни одговори се: A4, B1, C3, D4

Просечна личност  дава 2 точни одговори.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------