Home INFO Како да препознаете квалитетна гардероба

Како да препознаете квалитетна гардероба

??????????????????????????????????
реклама:Велигден со Стаф

Ако неколку пати ви се случило да издвоите доста пари за парче облека која веќе после неколку пати носење се распаднала, добро ќе ви дојдат неколку совети за тоа како да разликувате квалитетна облека од онаа со послаб квалитет.

Сигурен знак дека облеката не е за „еднократна“ употреба е резервното копче, а ако во вреќичката со етикетата има и малку оригинален резервен конец, тоа е веќе знак на висок квалитет.

Тие „резервни делови“ значат дека дизајнерот предвидел дека облеката ќе трае доволно долго и дека ќе и бидат потребни ситни поправки.

Обрнете внимание и на суровинскиот состав, квалитетот на копчињата и дупчињата, цврстината и шевовите.

Облеката која наместо пластичен има квалитетен метален затворач е со добар квалитет. Добро погледнете и дали примероците на ткаенина на шавовите се поклопуваат. Во конструкцијата на парчето облека на кое примероците од шавовите не се поклопуваат потрошено е малку време.

Совршеното појавување посебно е важно кај изразените карирани или пругасти примероци затоа што нивната нескладност изгледа ефтино и неестетски. Бирајте облека во која има поголем дел природни материјали како памук, волна или свила.

Лабавите шевови кои ја гужваат ткаенината се рашиваат, а преку некои и иглата не ни поминала – тоа е знак за лош квалитет. Земете ја ткаенината и од секоја страна на шевовите лесно затегнете ја за да видите дали сите делови се споени.

Проверете и дали дупчињата се добро обработени или лабави и неуредни. Погледнете ги копчињата –дали се пришиени на вистинското место, уредно и цврсто. Направете го и завршниот тест и закопчајте ги сите копчиња. Премалите дупчиња се знак за послаб квалитет.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------