Home INFO Кога дедо ќе утне со технологија

Кога дедо ќе утне со технологија

реклама:G Natural

Сателитската навигација изминативе години им го олеснува патувањето на милиони туристи.

Но што ќе се случи кога ќе утнете буква од посакуваната дестинација?

81-годишен британски возач тргнал на патување во Рим, со цел да го посети Ватикан, па вклучил сателитска навигација и почнал да ја следи.

Меѓутоа, тој по грешка напишал „Ром“ наместо „Роме“ па навигацијата го однела во западна Германија, каде постои мало место наречено Ром.

Кога навигацијата го известила дека стигнал да одредиштето, тој излегол од автомобилот за да го види Колосеиумот, но единствено што можел да види е една улица од ова мало место и селска куќа.

А, за да биде полошо, тој заборавил да ја крене рачната кочница, па неговиот автомобил тргнал назад и удрил во знак на кој пишувало Ром.

На тој начин се дознало за неговата авантура, а локалната полиција го нашла човекот на 1.500 километри далечина од италијанскиот главен град.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------