Home INFO Октомври ни носи еден неработен ден и еден продолжен викенд!

Октомври ни носи еден неработен ден и еден продолжен викенд!

реклама:Велигден со Стаф

Октомври ни носи два неработни дена, едниот на 11 октомври, додека другиот е на 23 октомври.

За сите граѓани на РМ, 11 октомври (вторник), Ден на народното востание, е неработен ден;

23 октомври (недела), Ден на Македонската револуционерна борба, 24 октомври (понеделник) е неработен ден

Во продолжение и останатите неработни денови до крајот на годинава!

За сите граѓани на РМ

  • 11 октомври (вторник), Ден на народното востание,
  • 23 октомври (недела), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден
  • 8 декември (четврток), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

  • 25 декември (недела), првиот ден на Божик

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

  • 22 ноември (вторник), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

  • 5 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур,

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

  • 21 декември (среда), Ден на настава на турски јазик.
РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------