Home INFO Осми Март – Еве што сакаат жените за подарок

Осми Март – Еве што сакаат жените за подарок

реклама:Велигден со Стаф

Денот на жената е празник кој се одбележува во целиот свет, а доколку имавте дилема што да и подарите на некоја значајна жена во вашиот живот, еве неколку совети.

Шест од десет мајки и баби се надеваат дека децата ќе им приготват нешто поразлично од традиционалните подароци со кои се навикнати.

Една четвртина од нив би сакале да им понудат ново хоби.

Една третина од мајките сакаат подарокот да е поврзан со нивниот интерес, а три четвртини „сакаат да научат нови работи и да имаат нови предизвици“, па сонуваат за нешто трајно и инспиративно.

Секој трети анкетиран признал дека купува чоколади или цвеќе, а повеќе од половина признаваат дека се прашуваат каков подарок да купат, а 20 проценти не купуваат ништо.

Само 43- проценти на своите мајките или сопруги се трудат да им подарат нешто различно.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------