Home INFO Отровна козметика – знаете ли што ставате на лице?

Отровна козметика – знаете ли што ставате на лице?

реклама:Лето во Банско

Голем дел од козметиката содржи отровни материи кои треба да ги избегнуваме.

Особено внимавајте што содржат производите кои ги купувате.

Во продолжение ке ви наведеме дел од состојките кои се содржани во одредени козмтички производи а се штетни за вашиот организам.

Олово: го содржат некои од боите за коса а штетно влијае врз мозокот.

Жива: се појавува во капки за очи и во маскари. Многу мали дози можат да предизвикаат мозочна дисфункиција.

Нано-честички: овие состојки можат да се пронајдат во кремите за сончање коректори и креми за раце и очи. Третина од сите козметички производи имаат состојка односно Нано варијанта. Штетни се за очните нерви и мозокот.

Формаледехид: Најчесто ја има во гелови за туширање, шампони и регенератори. Позната канцерогена материја опасна по здравјето на имунолошкиот систем и дишните патишта.

Внимавајте кога купувате козметички производи, да бидат тестирани и внимавајте на нивниот состав

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------