Home INFO Проверете дали денес сте под стрес!

Проверете дали денес сте под стрес!

реклама:G Natural

Оваа оптичка илузија открива дали сте под стрес.

Се работи за слика составена од мрежа од шестаголници и виолетова заднина.

Авторите наведуваат дека додека ја гледате сликава, ако таа одредено време мрда и се бранува, тогаш вие сте под стрес.

Доколку, пак, бранувањето не прекинува, вие сте под голем стрес.

Ако и на прв поглед не гледате никакво бранување, вие сте сосем смирена личност.

Автор на овој начин на мерење на стресот е јапонскиот психијатар Јамамото Хашима.

View this post on Instagram

I drew this optical illusion in Adobe Illustrator on September 26, 2016. To create it, I used the effect of Akioshi Kitaoka. This is a white and black stroke on a colored background, this is a white and black stroke on a colored background, which sets in motion the focus of vision and it seems to a person that the details of the image are moving. Japanese psychotherapist Yamamoto Hashima has nothing to do with this picture. Moreover, Yamamoto Hashima does not really exist. Google to help.
А теперь на русском.
Эту оптическую иллюзию я нарисовал в Адобе Иллюстраторе 26 сентября 2016 года. Для ее создания я использовал эффект Акиоши Китаока – это белая и черная обводка на цветном фоне, которая приводит в движение фокус зрения и человеку кажется что детали изображения движутся. Японский психотерапевт Ямамото Хашима не имеет никакого отношения к этой картинке. Более того, Ямамото Хашима не существует на самом деле. Погуглите ради интереса.

A post shared by Yurii Perepadia (@yuryfrom) on

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------