Home INFO Роршахов тест: Дознајте ја вашата моментална состојба

Роршахов тест: Дознајте ја вашата моментална состојба

реклама:G Natural

Оваа слика е дел од психолошки тест,направен од страна на Херман Роршах.

Погледнете ја добро сликата и прочитајте што значи тоа што сте го виделе.

Две личности
Важно е во каков однос се луѓето кои ги гледате. Ова гледање крие и сексуална конотација, па доколку двете личности ги гледате во сексуален контекст, вие сте преокупирани со секс.

Некој се гледа во огледало

Тој некој сте всушност вие. Какви чувства имате кон оваа слика и дали можеби гледате крв? Крвта е поврзана со агресија и негативност.
Куче
Ова животно претставува вашето внатрешно битие, но и вашите стравови. Доколку во вам буди негативни емоции, можеби имате скриени стравови на кои би требало да се посветите.
Слонови кои играат
Овие нежни џинови се симбол на интелигенција и самодоверба.
Мечка
Ако гледате крвава мечка, длабоко во себе сте тажни. Вие сте чувствителни, со добри намери и наивни.
Две личности кои се молат
Ако гледате две личности кои се молат значи дека поминувате низ голема животна криза.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------