Home INFO Што се случува со вашето тело, доколку воопшто не консумирате сол!?

Што се случува со вашето тело, доколку воопшто не консумирате сол!?

реклама:Велигден со Стаф

Добро познато е дека преголемата употребна на сол има негативни последици по нашето здравје. Па поради тоа многу луѓето се одлучуваат солта потполно да ја исфрлат од својата исхрана.

Сепак малкумина знаат дека и оваа крајност е штетна по нивното здравје, а еве и зошто!

Може да дојде до нагло зголемување на тежината

Солта е важна за хормоните па доколку потполно ја исфрлите од вашата исхрана може да предизвика нагло зголемување на килограмите, сува кожа и чувство на умор.

Влијае на работата на срцето

Намалувањето на сол е првата препорака за луѓето со срцеви заболувања. Сепак истражувањата имаат покажано дека за срцето не е добро ниту премногу сол, ниту премалку сол. И ова истражување покажа дека балансираната исхрана и консумирање на сол е најдобро.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------