Home INFO Сите го имате дома, но не сте свесни дека предизвикува здравствени проблеми

Сите го имате дома, но не сте свесни дека предизвикува здравствени проблеми

реклама:G Natural

Денешното време не може да се замисли без Wi-Fi уред.

Поради поврзувањето на интернет, телефоните, таблетите и лаптопите користат рутери кои емитуваат така наречени WLAN сигнали, кои можат да бидат опасни по здравјето на човекот.

Британската здравствена агенција спровела студија во која се покажало дека тие многу лошо влијаат врз развојот на растенијата, но и врз здравјето на луѓето.

Резултатите од претераната изложеност на Wi-Fi се:

Постојани големи главоболки
Хроничен замор
Несоница
Болка во ушите
Деконцентрација

Сајтот Naturalandhealthyworld.com споделува совети со кои сигурно ќе ја намалите штетата:

Исклучете го Wi-Fi уредот кога не го користите
Пред легнување во кревет исклучете го Wi-Fi уредот
Не го поставувајте рутерот во кујната или спалната соба.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------