Home INFO Тест: Проверете дали сте под стрес

Тест: Проверете дали сте под стрес

реклама:G Natural
Благодарение на овој тест, за само неколку секунди може да проверите дали сте под стрес. Британскиот професор по психологија осмислил врз оптички тест со кој се мери нивото на стрес на кој се изложени луѓето. Во прашање се таканаречените ротирачки змии кои не се движат доколку сте совршено мирни и опшутени. Меѓутоа кај луѓето кои се уморни и под стрес, овие змии бавно се движат. Во случај шарените кругови да се движат со поголема брзина, тогаш станува збор за лице кое мора да се одмори и да најде начин да си го намали стресот!
Стрес предизвикува и унапредувањето и успешноста на работа. Имено, според израелска студија, вработените кои напредуваат на работа вложуваат дополнителни 10 отсто ментален напор и имаат помалку време за редовно да одат на лекарски прегледи.
РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------