Home INFO Трикови за полесен авионски лет со дете

Трикови за полесен авионски лет со дете

реклама:G Natural

Најчесто се претпоставува дека авионскиот лет може да претставува вистински стрес за за децата.

Следните совети ќе ви помогнат патувањето да го направите побезбедно за вашите деца:

Ниско ниво на влажност во авионот и сушење на носната слузница.

Користете солени капки за нос кои ги има во аптеките и повремено капнувајте во носот.

Пад на притисокот, грчеви и болка во ушите

Капки за нос пред тргнување, како и користење повеќе течности за време на летот. Може да се пие обична вода, а доколку патувате со бебе, пожелно е и доење.

Гласно зуење на турбините и бучава од моторот

За да ја намалите бучавата, користете обичен памук или тампони за уши.

Гадење од патување кај деца постари од една година

Триесетина минути пред слетувањето, потребно е да се земе лек, а исто така пожелно е и да се лиже парче лимон и да се пие вода во мали голтки.

Отсуство на детско мени во авионот

Најпрво треба да се направи проверка на веб страните на авиопревозниците дали обезбедуваат храна за бебиња и однапред да се резервира. Ако немаат таква понуда, можете самите да понесете храна.

Вируси и бактерии кои би можеле да се појават поради согорувањето на гориво во воздухот

Со цел да се спречи нивна појава, потребно е на децата да им се дадат антивирусни лекови.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------