Home INFO Задолжително погледнете: Ова видео може да го спаси животот на вашето дете

Задолжително погледнете: Ова видео може да го спаси животот на вашето дете

реклама:4U PHARMA

Британската болница Сент Џонс, пред нрколку години сними едукативно видео кое досега спаси многу детски животи.

Во кусиот, но осмислен анимиран филм, играчките објаснуваат што треба да прават родителите или било кој друг ако се најде во оваа ситуација, кога дете ќе проголта играчка и почнува да се гуши.

Вработените во болницата спровеле истражување кое ги поттикнало да преземат сериозни чекори.

Имено, резултатите од анкетата спроведена на лица кои завршиле на одделението за итна помош, покажуваат дека дури 40 отсто од родителите не знаат што треба да направат кога детето ќе проголта нешто ситно и ќе почне да се гуши.

За да ја поттикне јавноста одлучиле да го снимат ова видео во кој главни актери се токму предметите кои најчесто завршуваат во душникот на детето.

Погледнете како тоа го прикажале, зошто никогаш не се знае кому можете да му спасите живот.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------