Home INFO Честит Божиќ за сите кои денес го слават

Честит Божиќ за сите кои денес го слават

SHARE

Честит Божик за сите кои денес, на 25 декември го слават католички Божиќ.

Божиќ е денот на Христовото раѓање според христијанската традиција.

Тоа е втор најголем празник во христијанството, по Велигден.

Црквите кои го користат грегоријанскиот календар, вклучувајќи ги сите католички, протестантски и повеќето православни цркви, го прославуваат на 25 декември.

РЕКЛАМИ:
Loading...