Home LIFE STYLE Еве колку денови одмор ви се потребни за вистински да се одморите

Еве колку денови одмор ви се потребни за вистински да се одморите

SHARE

Според една објавена студија, идеалниот годишен одмор треба да трае 8 дена.

Осумдневниот одмор доволен за да се распакувате, сместите, навикнете на промена и да се релаксирате. После тој период, позитивните ефекти стануваат помалку видливи.

Научниците заклучиле дека е потребно да помине некое време за да се навикнете на одмор после стресен и тежок период на работа.

По осумдневниот одмор, подобро спиете, слободни сте од стрес и генерално се чувствувате поенергично кога ќе се вратите дома.

РЕКЛАМИ:
Loading...