Home INFO Идрис Елба, Џорџ Клуни,Џејми Фокс… Ова се 10 те најсовршени мажи во...

Идрис Елба, Џорџ Клуни,Џејми Фокс… Ова се 10 те најсовршени мажи во светот! (фото)

реклама:Велигден со Стаф

Хирург од Британија се обидел да најде одговор на прашањето кој е најубав маж на светот.

Во своето истражување тој се водел од формула за која се верува дека е еднаква на совршенство, а потекнува од античките грци.

Според „златните размери“, колку што размерот на лицето или телото е поблиску до 1.618 толку човекот е поубав односно „совршен“.

Па според ова, мажот кој е најблиску до грчката теорија и всушност е најубавиот во светот е Џорџ Клуни.

„Размерот на носот и устата кај Џорџ се 99,6, што значи дека е речиси совршен, а размерот помеѓу очите и брадата исто така“, тврди хирургот.
Тој ја составил и листата од 10 совршени мажи, па таа изледа вака:

1. ЏОРЏ КЛУНИ

2. БРЕДЛИ КУПЕР

3. БРЕД ПИТ

4. ХАРИ СТАЈЛС

5. ДЕЈВИД БЕКАМ

6. ВИЛ СМИТ

7. ИДРИС ЕЛБА

8. РАЈАН ГОСЛИНГ

9. ЗАЈН МАЛИК

10. ЏЕЈМИ ФОКС

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------