Home INFO Интернет продавницата Алибаба направи неверојатен рекорд

Интернет продавницата Алибаба направи неверојатен рекорд

SHARE

Најголемата кинеска интернет продавница Алибаба продаде стока во вредност од 1,43 милијарди долари за само 96 секунди.

По повод кинескиот „Ден на самци“, а за девет часа, „Алибаба“ продаде производи со вкупна вредност од 21 милијарди долари, со што го сруши сопствениот рекорд од 30 милијарди американски долари во 24 часовна акција.

РЕКЛАМИ:
Loading...