Home INFO ИСТРАЖУВАЊЕ: Кога е најдоброто време за вашите објави на социјалните мрежи?!

ИСТРАЖУВАЊЕ: Кога е најдоброто време за вашите објави на социјалните мрежи?!

реклама:Велигден со Стаф

На крајот на годината кога се сумираат објавуваат најразлични истражувања и истражувања пристигна и истражувањето за најдоброто време за вашите објави на социјалните мрежи.

Имено според овие резултати доколку сакате што повеќе од вашите следбеници да ве забележат и ја прочитаат вашата објава на Фејсбук теба да постирате помеѓу 12 и 16 часот.

Најдобрите денови пак според ова испитување за објава се среда, четврток и петок кога сите се со помалку обврски.

Што се однесува до објавите на Инстаграм најдброто време е 14:00 часот, бидејки алгоритамот на оваа мрежа ке ја прикажува вашата слика до крајот на денот.

За Твитер пак највеќе интерес постои по работното време односно од 17 до 18 часот и тоа во понеделник, вторник и среда.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------