Home INFO Мобилниот телефон никако не треба да стои во вашиот џеб!

Мобилниот телефон никако не треба да стои во вашиот џеб!

реклама:G Natural

Електромагнетните бранови кои ги емитуваат мобилните телефони се опасни по нашето здравје.

Опасноста се зголемува со фактот дека биолошкиот ефект на електромагнетното поле се акумулира, па поради тоа последиците се манефестираат одложено.

Електромагнетните бранови може да предизвикаат разни хормонални заболувања, но и леукемија или карцином на мозокот, предупредуваат лекарите.

Експертите советуваат од повик до повик да има 15 минути пауза, а телефонот да се доближи до главата кога ќе се воспостави повикот, бидејќи зрачењето е најголемо при бирањето.

Телефонот треба да се чува во чанта или ранец, далеку од виталните органи, но никако во џеб.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------