Home INFO НАСА ќе ја испрати првата жена на месечината

НАСА ќе ја испрати првата жена на месечината

SHARE

НАСА планира првата жена да ја прати на Месечината до 2024 година, пренесува Си-ен-ен.

НАСА добила дополнителни приливи во буџетот кои ги одобрил американскиот претседател.

„Само 12 луѓе оделе по Месечината. Сите биле мажи и сите биле Американци“, истакнал директорот за комуникации на НАСА, Нетини Инклан, додавајќи дека последниот човек на месечината чекорел во 1972 година.

Ниту една жена никогаш не чекорела по Месечината.

РЕКЛАМИ: ---