Home INFO Неверојатен дијамант пронајден во Сибир (вдиео)

Неверојатен дијамант пронајден во Сибир (вдиео)

SHARE

Можете ли да замислете дијамант кој во себе има друг дијамант кој слободно се движи?
Токму таков примерок бил пронајден во Сибир.

Ова е прв скапоцен камен од овој вид во историјата, досега не е пронајдено ништо слично.

Староста на дијамантот се проценува на околу 800 милиони години. Тежи 0,122 грама и има величина 4,8×4,9×2,8 mm.

Руските научници сметаат дека прво бил формиран внатрешниот дијамант, а дека надворешниот дел се појавил подоцна.

РЕКЛАМИ:
Loading...