Home INFO Неверојатно: Еве што прават пингвините кога ќе се заљубат (видео)

Неверојатно: Еве што прават пингвините кога ќе се заљубат (видео)

реклама:МЕЛЕМ ОД КАНТАРИОН

Пингвините се вид на птици кои се карактеристични по тоа што откако ќе го пронајдат својот партнер, остануваат сонего целиот живот.

Мажјаците откако ќе ја пронајдат женката, лутаат по цела плажа трагајки по совршен камен кој за одреден вид на пингвини како да има значење како за нас луѓето венчалниот прстен.

Кога ќе го пронајдат го носат кај сојата избраничка и го спуштаат пред нејзината нога.
Доколку женката го подигне каменот мажјакот тоа го сфаќа како „ДА“, а доколку не, тој е одбиен.

Најпознатиот вид на пингвини кој на ваков начин стапуваат во интимен однос се нарекуваат аделијски вид (францускиот истражувач ги именувал така во 1983 година по својата сопруга Адел).

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------