Home INFO Ослободете се од забоболката за 5 минути

Ослободете се од забоболката за 5 минути

реклама:Велигден со Стаф

Истражување спроведено во Канада покажало дека забоболката може да се отстрани или барем ублажи без и да отворите уста. Имено се што ви е потребно е коцка мраз.

Научниците утврдиле дека во пределот меѓу палецот и кажипрстот се наоѓаат нервни завршетоци поврзани со центарот за болка во мозокот, кој го контролира степенот на болка во пределот на главата.

Коцката мраз ставете ја на пределот меѓу двата прста и масирајте нежно околу 5 минути. Ладното ги блокира тие центри и 90 проценти од испитаните кои учествувале во истражувањето потврдиле дека таа техника им ја ублажила забоболката. Ова сепак е краткорочно решение додека не стигнете до вашиот стоматолог, секако.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------