Home INFO Ова се тајните на луѓето кои никогаш не се разболуваат

Ова се тајните на луѓето кои никогаш не се разболуваат

SHARE

Постојат луѓе кои цела вирусна сезона не „закачуваат“ ниту настинка. Нивните совети зошто не се разболуваат може да ви бидат многу корисни. Ова е нивната тајна.

Масажа
Масажата може да го намали чувството на анксиозност, а тоа ќе предизвика помало ниво на стрес. Доволно е еднаш месечно да одите на масажа.

Пијте витамин Ц и цинк
За превенција од настинка и грип корисно е да конзумирате намирници богати со витамин Ц или да пиете цинк.

Значи за да не настинете пијте витамин Ц, а кога ќе настинете пијте цинк.

Туширајте се со ладна вода
Луѓето кои не се разболуваат велат дека ладниот туш им помага кога чувствуваат дека имаат малку енергија и силна главоболка.

Во зимскиот период со ладна вода туширајте се една минута.

Јадете лук
Лукот е богат антиоксиданс кој го потикнува имунитетот и се бори со воспаление.

Размислувајте позитивно
Во едно истражување докажано е дека доколку често сте позитивни, тогаш шансите за да заболите од настинка или грип се многу мали.

Мијте ги рацете
Миењето раце е првата активност која се превзема во борбата со болестите. Рацете со сапун треба да ги миете најмалку 20 секунди.

РЕКЛАМИ:
Loading...