Home INFO Оваа земја има најмногу ѓубре во светот

Оваа земја има најмногу ѓубре во светот

реклама:Велигден со Стаф

Секоја година во светот се создаваат околу 2.1 милијарда цврст комунален отпад, наведуваат истражувачите кои за време на работењето на оваа тема користеле многубројни официјални податоци и академски студии.

Најмногу отпад се произведува во Америка. На листата на земји кои создаваат најмногу отпад се и Швајцарија, Германија, Франција и Холандија.

Количината на отпад која ја произведуваат луѓето може да наполни 800 000 олимписки базени.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------