Home INFO Планирате работа во странство? Повелете оглас за веројатно најдобрата работа во светот!

Планирате работа во странство? Повелете оглас за веројатно најдобрата работа во светот!

реклама:Лето во Банско

Во светот постојат најразлични професии. Некои стресни, некои помалку интересни.

Филип Блеквел кој потекнува од семејство на библиотекари, бара кандидат за работа во веројатно најоддалечената книжарница во светот. Сместена е во склоп на луксузен ресорт на Малдивите.

„Платата е смешно мала, но предностите на оваа работа се немерливи. Идниот вработен ќе може максимално да го искористи потенцијалот на локацијата. За многумина тоа е работа од соништата. Да имам 25 години, сигурно би се пријавил“ – изјавил Блеквел за Гардијан.

maldivi 3

Од идниот вработен се очекува страствено да сака книги и читање и да биде способен да разговара со гостите од сите генерации, да ги забавува децата со приказни и да им организира курсеви на креативно пишување на гостите.
„Сакаме некој креативен, но реален и организиран, кој знае да ги инспирира другите и некој кој можеби ќе ја разбуди љубовта кон читањето во другите“- порачал Беквел.

Идниот продавач на книги ќе живее во ексклузивниот ресорт чиј песок на плажата го опишуваат со зборовите „мек како снег“.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------