Home INFO Последна од својот вид: Има сто години и е мајстор за тетоважи!

Последна од својот вид: Има сто години и е мајстор за тетоважи!

реклама:Велигден со Стаф

Баба со свои 101 година важи за вистински мајстор за тетоважи.
Ванг- Од живее во едно село на Филипините, кое само заради неа годишно го посетуваат стотици илјади туристи.

Тетоважите ги изработува со помош на јаглен, а за бојата да се пробие во кожата користи чекан од дрво и кафе.

Според Ванг, во минатото се тетовирале единствено криминалци кои извршиле убиство.

Својот занает го пренела на својата внука.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------