Home INFO Пробајте: Ова видео го намалува стресот за неколку секунди

Пробајте: Ова видео го намалува стресот за неколку секунди

реклама:G Natural

Ако вечерва одвоите од вашите седум минути и го погледнете овој филм, истражувачите велат дека значително ќе го намалите стресот.

Видеото е направено во соработка со истражувачите од областа на психологијата, природната медицина и музичката терапија.

Првиот пат бил прикажан на група вработени луѓе. Утврдено е дека во текот на гледањето на филмот, пулсот им се намалил за 10, а на некои дури и за 25%.

Авторите велат дека овој филм е успешен во ослободување од напнатоста, затоа што прво предизвикува чуство на сигурност, а потоа следува постепено опуштање и намалување на стресот.

Кадрите кои се појавуваат во филмот, со име „The World’s Most Relaxing Film“ се снимени на западното крајбрежје на Данска.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------