Home INFO Размрдајте го мозокот, обидете се да ја решите оваа загатка!

Размрдајте го мозокот, обидете се да ја решите оваа загатка!

реклама:G Natural

Само оние кои се над просекот ќе ја решат за секунда.

Оваа загатка не бара многу од вас.

Таа гласи: Принцезата останала заклучена во кулата. За да побегне од лошата вештерка мора да помине низ четвртата врата, но постојат само три излеза. Каде е вистинскиот?

Конфузијата во оваа загатка е во тоа што нема четврта врата. Добро погледнете ја илустрацијата уште еднаш, па обидете се да го пронајдете решението.

Точен одговор:

Одговорот се крие во симболите. Секој симбол се состои од две споени бројки. Па така, вратата од левата страна е со две четворки, во средината со две единици, а вратата од десната страна со две двојки. Вратата што ја бара принцезата е од левата страна затоа што на неа се споени две четворки, односно тоа е четвртата врата.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------