Home INFO Рецепт за среќа: 12 анти-стрес правила на сите времиња

Рецепт за среќа: 12 анти-стрес правила на сите времиња

реклама:G Natural

Фактот дека живееме во екстремно стресна околина со секој изминат ден е поочигледен.

Без оглед на тоа, стресот не е ништо ново – тој со нас е од дамнешни времиња.

Ви подготвивме неколку интересни предлози за тоа како да се ослободите од овој напорен „сопатник“.

Но, она што е интересно е дека познат шкотски поет од 19-от век, Роберт Луис Стевенсон, ги составил овие совети пред повеќе од 100 години.

1. Одлучи да бидеш среќна

– Научи да најдеш задоволство и во едноставните работи.

2. Извлечи го најдоброто од дадените околности

– Никој нема се и секој има по некоја тага.

3. Не се сфаќај себе си пресериозно

– Тоа може дополнително да те оптерети.

4. Не ги сфаќај критиките сериозно

– Не можеш секој да задоволиш.

5. Не дозволувај соседите да ти ги одредуваат стандардите – биди своја

– Комшилукот може да биде помалку чуден. Зависи како ти се паднало…

6. Занимавај се со работите во кои уживаш, но не биди во долгови

– Умереноста и рационалноста се многу важни.

7. Не позајмувај проблеми

– Измислените работи тешко се поднесуват отколку вистинските.

8. Не негувај непријателства и замерки

– Мразењето ја труе душата. Избегнувај луѓе кои те прават несреќни.

9. Негувај интереси или хоби

– Ако не можеш да патуваш, читај книги за патувања.

10. Не губи време размислувајќи за жалби и грешки

– Тоа не води никаде.

11. Не биди злопамтило

– … или оној кој никогаш не може да заборави или прости.

12. Секогаш најди нешто да работиш

– Бидете активни во нешто. Ангажирана личност нема време да биде несреќна.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------