Home INFO Што ќе се случи ако сите скокнеме во ист момент?

Што ќе се случи ако сите скокнеме во ист момент?

реклама:G Natural

Што ќе се случи ако сите луѓе на Земјата скокнат во ист момент?

Дали тоа ќе предизвика огромен земјотрес? Дали ќе ја исфрлиме планетата од нејзината орбита? Дали нешто воопшто ќе се случи?

Мајкл Стивенс, домаќин на онлајн серијалот Vsauce решил да открие што ќе се сучи ако цело човештво во ист момент реши да скокне.

Стивенс открил дека ако навистина тоа се направи – ништо нема да се случи.

Земјата е толку голема што силата на скокот на сите 7 милијарди луѓе би поместиле само стотинка од еден атом на водород.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------