Home INFO Сите го имаме во домот: Еве од што ве боли глава и...

Сите го имаме во домот: Еве од што ве боли глава и не можете да заспиете

реклама:G Natural

Британската здравствена агенција спровела студија во која се покажало дека тие многу лошо влијаат врз развојот на растенијата, но и врз здравјето на луѓето.

Во денешно време тешко е да се замисли животот без Wi-Fi уред.

Поради поврзувањето на интернет, нашите безжични уреди – телефоните, таблетите и лаптопите користат уреди – рутери кои емитуваат електромагнетни бранови или WLAN сигнали, кои можат да бидат опасни по здравјето на човекот.

Британската здравствена агенција спровела студија во која се покажало дека рутерите многу лошо влијаат врз развојот на растенијата, но и врз здравјето на луѓето.

Резултатите од претераната изложеност на Wi-Fi се:

Постојани големи главоболки
Хроничен замор
Несоница
Болка во ушите
Деконцентрација

Главната работа која можеме да ја направиме е на некој начин да се браниме од деструктивното влијание на технологијата. За почеток, обидете се да не спиете во просторија во која има многу уреди.

Сајтот Naturalandhealthyworld.com споделува совети со кои сигурно ќе ја намалите штетата:

Исклучете го Wi-Fi уредот кога не го користите
Пред легнување во кревет исклучете го Wi-Fi уредот
Не го поставувајте рутерот во кујната или спалната соба.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------